Njё aktivitet sensibilizues u realizua nё Shkollёn 9-vjecare “Mustafa Gjestila”, Burrel me temё: “‘Bёhemi bashkё nё kuadёr tё ditёs Ndёrkombёtare pёr Barazi Sociale’, 20 shkurt 2017.
Morёn pjesё pёr realizimin e kёtij aktiviteti sensibilizues: prinder, nxёnёs, punonjёs social dhe psikologia e Shkollёs te cilet gjetёn mbёshtetje nga stafi IPSED dhe mёsuesja Majlinda Dika.
Nё kёtё aktivitet sensibilizues u pasqyruan materiale informuese nga psikologia e shkollёs Lumturie Barhani, dhe punonjёsia sociale Nereida Çupi, ndёrsa prezantuan nga Kryetari i Qeverisё sё Nxёnёsve, Irdi Kuka disa tё dhёna mbi Barazinё Gjinorё nё Shkollёn “Mustafa Gjestila”.
Nxёnёsia Silvi Nocka shkroi njё ese pёr Drejtёsinё Sociale, ku janё tё cituara edhe fjalёt e Migjenit: ““ MJERIMI S’DO MESHIRE, POR DO VETEM TE DREJTE .”
Nxёnёsit i shkruajtёn mesazhet e tyre sensibilizuese pёr tё drejtat e tyre shoqёrore nё kartona si edhe realizuan njё Video-montazh sesi e kuptojmё ata “Drejtёsinё Sociale”.
Njё fjalё e shkurtёr nga gjyshe Drita tregoi historine e saj: ‘Si mё ndihmoi mua projekti, duke mё sjellё mё afёr shkollёs dhe edukimit tё mbesёs sime’.
Mbyllja e aktivitetit u bё nga nxёnёsit duke realizuar njё dramatizim tё shkurtёr lidhur me fenomenin ‘Viktima tё Cyber Bullizmit’.
Ky aktivitet u realizua nё kuadёr tё projektit “Arsim Cilёsor dhe Gjithёpёrfshirёs nё Shqipёri, 2016-2018”, e cila mbёshtetet nga organizata Save the Children qё ёshtё nё partneritet me Organizatёn IPSED dhe Insitutit tё Zhvillimit tё Arsimit ( IZHA).